top of page

Het leven is uitdagender dan ooit

Door de rust die ik voor mezelf heb gecreëerd door anders te kiezen, is er meer ruimte om mijn omgeving waar te nemen. Onze moderne leefomgeving zorgt ervoor dat de foute leefstijlkeuze de makkelijkste wordt gemaakt. Bewerkte koolhydraten en frisdranken, comfort die je laat zitten, hangen en luieren. Wanneer is het moment dat jij gaat kiezen? Minimalisme kiezen voor duurzame gezondheid, beweeglijkheid en verbinding met jezelf.

 

 

Als ik terug kijk op de jaren, waarin ik veel mensen heb mogen begeleiden naar een andere, gezondere leefstijl, kreeg ik vaak te horen dat het leven zo duur is. Ik kan hier een heel eind in meegaan, maar weet inmiddels ook dat alles valt en staat met het maken van keuzes. De mens zit zo vastgeroest in patronen en overtuigingen en daarom met de kudde meelopen. Ik vraag mij oprecht af hoe lang mensen dit nog blijven doen. Wanneer staan jij op en kies je voor LEVEN?

 

Voordat ik met netwerkmarketing in aanraking kwam, heb ik door het verhogen van mijn cliënten bestand, meer omzet kunnen genereren. De rekening die ik vervolgens gepresenteerd kreeg, was dat het werken met cliënten een stuk intensiever werd. Hierdoor had ik nog minder tijd om mezelf van een goede maaltijd te voorzien en koos ik ook voor gemak. Dit patroon doorbreken, betekende voor mij dat ik op een andere manier mag gaan werken. Ik ervaar nu wat de kracht is van netwerkmarketing. Bij mijn zoektocht met welk bedrijf ik wil samenwerken, heb ik gekozen voor de gezondheid- & wellness branche. Ik vind mijn gezondheid en die van mijn naaste heel belangrijk, maar uiteindelijk is mijn wens om met gedreven mensen samen te werken. Mensen die niet met de kudde meelopen, maar daadwerkelijk het verschil voor zichzelf en anderen willen maken. Mensen die affiniteit hebben met gezondheid.

 

Wat ik in hele korte tijd geleerd heb, is dat je met jezelf aan de slag moet willen gaan. Alle gedachten en overtuigingen zijn die wel van jou? Vraag jezelf eens af waarom je met de menigte meeloopt? Is de situatie waar je in terecht bent gekomen onomkeerbaar? Zijn de vrienden/kennissen waar je je mee verbonden hebt, wel de juiste mensen voor jou? Is het bedrijf waar je werkzaam bent, het bedrijf waarmee jij al jouw dromen kan laten uitkomen?

Deze vragen heb ik mezelf ook gesteld. In die periode heb ik me heel eenzaam gevoeld. Ik leefde in een stuk niemandsland. Voelde mij met niemand meer verbonden en voelde mij niet begrepen. Heb mezelf meerdere keren afgevraagd of ik wel de goede keuze heb gemaakt door diep naar mijn kern te gaan. Ik heb mij vastgehouden aan mijn mentor/coach. Haar levensverhaal, maar ook haar jarenlange ervaring, heeft er voor gezorgd dat ik "het karretje" bleef zitten.

 

2023 het jaar waarin ik opnieuw mag kiezen. Met wie wil ik samenwerken? Een samenwerking ga je voor langere tijd aan. Een nieuw beroep, betekent dat je iets mag leren en daar is tijd voor nodig. Hoe gedreven ben je om door te gaan, ook als het even niet gaat zoals je dit wenst? In de gesprekken die ik dagelijks voer, is het niet vanzelfsprekend of er een samenwerking ontstaat. Zie het als een sollicitatie. Ook hier zijn meerdere gesprekken nodig of de functie die aangeboden wordt past bij de persoon die het bedrijf zoekt. Of deze persoon een klik heeft met zijn/haar directe collega. Dit jaar kies ik ervoor om andere mensen inzicht te geven dat zij altijd een keuze hebben. Mijn taak is anderen te informeren dat netwerkmarketing een heel krachtig verdienmodel is.

 

Dat netwerkmarketing begint, daar waar verkoop eindigt. Nog steeds raak ik in gesprek met mensen die een heel ander beeld hebben van dit prachtige vak. Het is mijn uitdaging om netwerkmarketing weer in een positief daglicht te zetten.

 

Het bedrijf Zo trots als een Pauw biedt diverse opleidingen en IPA's aan op het gebied van netwerkmarketing.

Nadat ik een kijkje in de keuken mocht nemen, heb ik mij direct voor de opleiding aangemeld. Deze online opleiding blijft altijd toegankelijk. Met name de IPA's kun je meerdere keren per jaar doen. Nog steeds hoor ik dingen, die ik niet eerder heb gehoord. Dat is het mooie van persoonlijke ontwikkeling. Een uitdaging om dromen werkelijkheid te laten worden.

Energieke groet,
Laura Brokking

9e943728-d35d-4ab9-b9e0-cd411e65004c.JPG
bottom of page